Obustaviti eksperimentalno provođenje sadržaja vezanih uz područje ljudske spolnosti u okviru zdravstvenog odgoja i obrazovanja.
 
Utjecati na obustavu neuspješne javne politike reproduktivnog i seksualnog zdravlja i prava mladih koju Vlada RH provodi već dvije godine.
 
Osigurati provođenje jedinstvenog standardnog odgojno-obrazovnog programa o ljudskoj seksualnosti koji je utemeljen na znanstvenim činjenicama i u skladu s međunarodnim konvencijama i poveljama.

 

NOVOST – 17. 01. 2007. Koalicija uputila zahtjev Ministru Primorcu za dostavom kompletne dokumentacije vezane uz rad Povjerenstva za zdravstveni odgoj i obrazovanje, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama

"Koalicija je u srijedu, 17. siječnja 2007. urudžbirala zahtjev ministru Primorcu za dostavom kompletne dokumentacije vezane uz rad Povjerenstva za zdravstveni odgoj i obrazovanje, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama (NN 172/2003). Tražili smo dostavu svih zapisnika, zaključaka te programa koje je Povjerenstvo razmatralo kako bi hrvatska javnost konačno dobila cjelovit uvid u proces donošenja ove politike.

 

Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, Ministar nam je dužan odgovoriti u roku od 15 dana od datuma dostavljanja dopisa - do 1. veljače 2007. ili najkasnije 16. veljače 2007. ukoliko iskoristi zakonsku mogućnost produljenja roka za dostavu traženih informacija s obzirom da se traži veći broj dokumenata. U tom slučaju, obavijest o produljenju roka treba nam stici najkasnije 25. siječnja 2007.

 

Od ministra očekujemo poštivanje Zakona o pravu na pristup informacijama, a o ishodu našeg zahtjeva obavijestit ćemo vas putem ovih stranica. Sve dostavljene dokumente objavit ćemo na webu.

 
Mi, članovi/ce Koalicije smatramo da je program Udruge GROZD po svom sadržaju protuustavan i opasan po javno zdravlje budući da promovira stavove spram spolnosti i prevencije spolno prenosivih infekcija koji su suprotni principima suvremenog javnog zdravstva te međunarodnim standardima dječjih i ljudskih prava.
CESI design & izrada xvision